Bývalého starostu Ratkovej obvinili z nebezpečného vyhrážania

07.01.2013 Rimavská Sobota

Rimavská Sobota 7. januára (TASR) - Obvineniu z nebezpečného vyhrážania a výtržníctva čelí bývalý, 39-ročný starosta Ratkovej Roman Chicho.

Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová, vyšetrovateľ vzniesol voči nemu obvinenie 6. januára v rámci vyšetrovania novembrového incidentu v Rimavskej Sobote. Obvinený starosta tam napadol bezpečnostnú službu, tvrdil však, že napadnutý bol on sám.

Do streľby z plynovej pištole vyústil incident 28. novembra na sídlisku Západ v Rimavskej Sobote.

"Obvinený muž sa vyhrážal zabitím pracovníkovi bezpečnostnej služby a ten proti nemu v sebaobrane použil plynovú pištoľ. Raz na neho vystrelil slzotvornú strelu a z miesta sa snažil odísť. Výtržník ho nasledoval a v slovných útokoch neprestal ani pred vchodom do bytového domu," informovala Fatániová.

Po incidente sa Roman Chicho bránil tým, že obeťou bol on sám. "Boli sme s kamarátom vybavovať veci v Rimavskej Sobote. Večer sme si sadli do podniku a ja som si šiel zapáliť von cigaretu. Ani mi nenapadlo, čo sa stane. Chlap mi rasisticky nadával a vytiahol na mňa pištoľ. Prišli tam aj policajti, ja som však nevypovedal. Budem to riešiť oznámením cez prokuratúru," reagoval dnes na incident Chicho.

Chicho sa v minulosti vo funkcii zastupujúceho starostu dopustil úmyselného trestného činu. Funkcie sa nevzdal a obec viedol až do doplňujúcich volieb. Po voľbách sa starostovskej funkcie ujal oficiálne, avšak vlani v novembri odstúpil zo zdravotných dôvodov.
 

Vyberte región